kesän top 3 hiustuotteet

 Ajattelin tänään jakaa ajatuksiani ja kokemuksiani kolmesta mun tän kesän ehdottomasti luottohiustuotteesta. Tämä kolmikko paitsi suojaa hiuksiani auringolta ja jatkuvilta shampoopesuilta myös pitää punaisen värini kirkkaana ja haalistumattomana.
First up, hiuksiin jätettävä UV-suoja. Kun rupesin vastaavaa tuotetta itselleni keväällä etsiskelemään, huomasin sen yllättävän vaikeaksi. Meidän korkeuksilta ei tuntunut oikein mistään löytyvän hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka myös sisältäisi tuon suojan auringon haitallisia säteitä vastaan. Aikani etsiskeltyäni löysin kuitenkin Emotionista kaksi sopivaa ehdokasta: tämän Lorealin Solar Sublime Advanced Protection Conditioning Sprayn sekä sitten vastaavanlaisen hoitosuihkeen Goldwelliltä. Alennetun hintansa vuoksi päädyin kokeilemaan tätä Lorealia, vaikkakin tässä on mukana silikonia, jota normaalisti hiustuotteissani vältän. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että on pienempi paha käyttää kesän ajan silikonillista hiustuotetta kuin kärventää tukkansa ja haalistuttaa hiusvärinsä aurinkoa ottaessa. Kuka tietää kuinka kauan minulta olisi sitä paitsi kulunut aikaa löytää vastaava hiusten UV-suojatuote silikonittomana...
 
  Ensin kaikki plussat: pidän tämän hajusta, vaikkei se olekaan mitenkään kovin kummoinen. Mä olen ihan kauhean huono selittämään tuoksuja, mutta tää on semmonen raikkaan ja puhtaan tuoksuinen. Mun mielestä tässä tuoksuu joku kirpeä kukka. :D Mielestäni tuote vastaa täsmälleen pullon kuvausta, jonka mukaan tuote "antaa välitöntä suojaa tekemättä hiuksia rasvaisiksi. Muodostaa kevyen suojaavan kalvon, mikä auttaa hiusta pysymään hyväkuntoisena ja kiiltävänä. - - Hiukset ovat joustavat, kevyet ja niissä on luonnollinen kiilto." En mä mistään suojaavasta kalvosta tiedä, mutta kyllä tämä tuntuu toimivan ja hiukset ovat todellakin ilmavat ja kiiltävät tuotteen suihkuttamisen jälkeen.
 
  Miinuksiksi listaisin sen, että tuotetta on hankala suihkuttaa tasaisesti hiuksiin. Vaikka yrittäisi suihkautella tarpeeksi kaukaa ja pulloa tasaisesti liikuttaen, tuote tuntuu suihkahtelevan vain muutamaan tiettyyn kohtaan isoksi läntiksi. En myöskään ole varma olisinko valmis maksamaan tästä aivan täyttä noin 18 euron hintaan. (itse siis todellakin hankin tämän -50% alennuksella) Jotenkin se tuntuu vähän liialta, kun kumminkin ottaa huomioon, että UV-suojan voi hiuksiinsa saada myös viiden euron shampoosta.

Käytin Colour Maskia ensimmäisen kerran jo joskus pari kolme vuotta sitten, kun mulla oli vielä tummanruskeat hiukset. Nyt tein paluun kyseisen tuotteen pariin, kun värjäsin hiukseni punaisiksi ja olin kyllä jo ehtinyt unohtaa, miten ihana tuote tämä onkaan. Nykyään mä todellakin käytän tuota sävyä Pepper, joka on oikeesti hippasen tummempaa, kun mitä yläpuolella oleva kuva antaa ymmärtää. Kerran viikossa shampoopesun jälkeen levitän tota tasasesti hiuksiin, kampaan läpi, annan vaikuttaa 10 minuuttia, huuhtelen ja voilá: hiuksissa on taas ihana, kiiltävä ja intensiivinen punaisen sävy.
 
  Tästä tuotteesta mulla ei todellakaan ole mitään pahaa sanottavaa. N. 17 euroa on aivan passeli hinta näin loistavasta tuotteesta ottaen huomioon myös sen riittoisuuden: laskin juuri, että olen käyttänyt tätä samaa putelia suunnilleen kahdeksan kertaa eikä se ole vielä edes puolessa välissä! Edellisestä hiustenvärjäyksestäni on jo yli kuusi viikkoa ja juurikasvua on tommonen puoltoista senttiä. Aina, kun rupean ajattelemaan, että voisi hakea kaupasta hiusväripaketin laitankin Colour Maskin päähän ja huomaan, että kyllähän tällä pärjää kevyesti vielä viikon etiäpäin. Ehdottomasti voin siis suositella kaikille, joilla on värjätyt hiukset ja varsinkin meille punapäille, joiden väri tuppaa haalistumaan muita helpommin.
 
  Se tosin vielä mainittakoon, että tässä on toinen kahdesta hiustuotteestani, joka sisältää myös silikonia. Colour Maskin incissä ensimmäinen silikoni tulee kuitenkin vasta kuudentena ja koska vastaavaa tuotetta en ole silikonittomana löytänyt, annoin sen anteeksi tälle aivan loistavalle sävyttävälle ja korjaavalle hiushoidolle.
Viimeisinpänä muttei vähäisimpänä luottokolmikostani TreSemmén Instant Refresh kuivashampoo, johon itseasiassa tutustuiin jo aikaisin keväällä, kun minulla oli vielä mustat hiukset. Olen kokeillut aika montaa eri markettien kuivashampoota ja tässä on kyllä ehdoton lemppari. Milloin ne ovat haisseet aivan Axelta (Swartzkopf), jättäneet ihan järkyttävän määrän valkoista hippua (Biozell) tai tehneet hiuksien tyvet harmaiksi ja mattaisiksi (SunSilk). Tällä kertaa tein kuitenkin taustatyötä ja lueskelin blogeista muiden suosituksista sen sijaan, että kävelen vain kauppaan ja nappaan hyllystä ensimmäisen purkin, jolla on kivan näköinen ulkomuoto (tätä onneksi tapahtuu enää vähenevässä määrin :]). Hyvin moni suositteli tätä TreSemmén versiota, joten meninpä sitten minäkin ja hankin sen enkä ole katunut.
 
  Tämä Instant Refresh ei  jätä valkoisia hippuja tai harmaata kerrosta hiuksiin, ei edes silloin kun minulla oli vielä musta tukka. Se ei latista hiuksia vaan tekee niistä ilmavat ja antaa vähän myös tuuheutta. Minulle kuitenkin tärkeintä kuivashampoissa on niiden rasvaisuutta imevä vaikutus, ei niinkään tuo tuuheutus, ja siihen koen, että tämä tuote on aivan omiaan.
 
  Siirryin keväällä pesemään hiuksiani vain joka kolmas päivä hiusteni väriä säästääkseni ja osaltaan myös siksi, ettei tiheämpiin pesukertoihin ollut tarvetta. Joskus yläasteella pesin vielä tukkani joka päivä, koska heti toisena päivänä se oli jo rasvainen. Sitten löydettyäni kuivashampoot aloin pestä sitä vain joka toinen päivä ja jälkimmäisenä päivänä käytin kuivashampoota. Luin joskus viime vuoden puolella kuitenkin jostain blogista, että jos peset hiuksistasi joka päivä kaikki niiden "luontaiset rasvat" pois, ne alkavat erittää rasvaa tiheämpään tahtiin korjatakseen tilanteen. Hiuksille luonnollisempaa olisikin siksi pidempi pesuväli, jos se on mitenkään mahdollinen, ja näin ollen ne eivät itse asiassa rasvoitu välttämättä niin pahasti. Vähensin pesukertani joka kolmanteen päivään, joista viimeisenä eli kolmantena päivänä käytän kuivashampoota ja tukkani ei ole nykyään lähes enää koskaan rasvainen. Otsatukka likaantuu tietysti helpoimmin, mutta muuten pärjäisin kolme päivää jopa ilman kuivashampootakin ihan helposti, jos en olisi käyttänyt kauheasti muotoilutuotteita, kuten alla olevissa kuvissa.

Kaiken kaikkiaan tämä on siis aivan mahtava tuote, jonka pieneksi miinukseksi voisi kuitenkin laskea sen, että se jättää hiukset hieman mattaisiksi. Muuten aivan ihanan sitruksisen ja raikkaan tuoksuinen, silikoniton, hiukset puhdistava, hieman tuuheuttava ja riittoisa tuote (omaani olen käyttänyt yli 3,5 kuukautta joka kolmas päivä ja nyt vasta alkaa vedellä viimeisiään). Pitää ehdottomasti käydä noutamassa uusi purkki ensi viikolla. Sellainen pieni varoituksen sana kuitenkin mainittakoon, että oman purkkini suutin tuntui ensi alkuun vuotavan. Kannattaakin siis irrottaa pieni muovinen suutinpää aina, kun tuotetta ei käytä, jotta säästyy hukkaamasta aivan loistavaa kuivashampoota.

Oho, tulipas tästä pitkä postaus! Tarkoitus oli vain ihan muutamilla sanoilla esitellä tän hetkiset hiustuotelempparini. Taisin vähän innostua... :) No mutta mitäpä tuosta, sainpahan jotain kehittävää minäkin tänään aikaiseksi. Uloskaan kun ei oikein kiinnosta mennä, kun aurinko on vaihtunut sateeseen ja harmaisiin pilviin. Nyt meikäläinen painelee alakertaan syömään, kuulosti vähän siltä kun meijän pitsat ois saapunu. Viettäkää kaikki kiva viikonloppu! :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti